Ξεκουράστηκε την έβδομη μέρα.


Καλησπέρα φίλες και φίλοι από τα ντεξ της Β. Σήμερα, όπως κάθε Τρίτη βράδυ έχω στη συντροφιά μου τον ασυνήθιστο ύποπτο, Νίκο Σ.

Μας μπήκε ο Δεκέμβρης, ο μήνας με τις πιο όμορφες επετείους. Τα Δεκεμβριανά, τη δολοφονία Γρηγορόπουλου δυο στενά πιο πάνω από τη Β. και τη γέννηση του Θεανθρώπου. Το γιορτινό κλίμα το νιώσαμε από νωρις με μια δολοφονία, προϊόν εμφυλης βίας και μια ρατσιστική στα ομορφά νησιά της Ελλάδας μας. Δε μπορώ λοιπόν παρά αισιόδοξος να είμαι και να μου ανοίγει η όρεξη για την Νησιωτική σαλάτα μας, με ρόκα κάπαρη και παρμεζάνα, που φιγουράρει στο καινούργιο μας ψυγείο δίπλα στα ντεξ. Πώς αλλιώς θα γεμίσω τα συναισθηματικά μου κενά, που ανοίγουν ακόμα πιο διάπλατα αυτό τον Άγιο μήνα του Δεκέμβρη, αν όχι με φαγητό; Για εσάς που έχετε μεγάλη καρδιά προτείνω σκεπαστή με γύρο χοιρινό, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε μικροψυχοι μέρες που'ναι. Οικονομία στα φράγκα, οικονομία και στο συναίσθημα ρε γαμωτο;

Στολίσαμε κι όλας στο μαγαζί, βάλαμε και δέντρο για να μπορείτε να μου αφήνετε δώρα από κάτω. Δεν χρειάζεται να ξοδευετείτε, η σκέψη μετράει. Κυρίως οι μαύρες σκέψεις. Κάνουν ωραία αντίθεση με τα χρωματιστά φωτάκια . Θα βάζαμε και φάτνη αλλά τα ζωάκια που ζεσταίνουν τον Χριστούλη με τα χνωτα τους προτιμησαμε να τα ρίξουμε στη σχάρα για να ζεστάνουμε την κοιλιά σας. Αν δεν του άρεσε να κρυώνει του Χριστού να μην γεννιόταν! Θεός είναι, ο,τι θέλει κάνει. N'est-ce pas? Ένα λάθος μόνο έκανε ο Θεός λέει ο Κώστας, ο άρχοντας των τηλεφώνων. Ξεκουράστηκε την έβδομη μέρα. Σε αντίθεση με τη Βεργίνα που είναι ανοικτή εφτά μέρες την εβδομάδα. Δηλαδή εμείς μαλακες είμαστε Θεουλη μου; Αν έμπαινες στον κόπο να δουλέψεις μια έξτρα μέρα, όπως κάνει ο Ράσελ που καθαρίζει τις κουζίνες μας κάθε βράδυ μέχρι το άλλο πρωί, εφτά μέρες την εβδομάδα για να στέλνει λεφτά στην αλλοθρησκη οικογένεια του, θα είχαμε γλυτώσει από όλους τους στραβοχυμένους λακεδες που κυκλοφορούν εκεί έξω. Αλλά είσαι τεμπέλης! Για αυτό κι εμείς προσλάβαμε το μάγκα το Ράσελ αντι να κάτσουμε να προσευχόμαστε. Μετραω αντίστροφα λοιπόν μέχρι τα Χριστούγεννα. 

Απόψε θα παίξω μόνο gothic, dark electro και agrotech. Από νηστίσιμα έχω αρακά, φασολάκια, μπριαμ, γεμιστά, φασολάδα και φακές. Σας περιμένουμε.


Σχόλια