Απ’ τους τρεις μάγους, ο μακρύτερος.


Καλησπέρα αγαπημένα φιλαράκια από τα ιστορικά πλέον ντεξ της Β. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Απόψε, όπως κάθε Τρίτη βράδυ έχω δίπλα μου το θείο βρέφος των Εξαρχείων, Νίκο Σ.

Σαν σήμερα θυμάμαι ήτανε, πριν δύο χιλιάδες δεκαοκτώ χρόνια, που η Παναγίτσα γέννησε το Χριστουλη, λέει ενα παραμύθι, και ως εκ τούτου πρέπει απόψε να περάσετε όλοι καλά και να φάτε σα ζώα μέχρι να σκάσετε. Εμείς στη Β. , πάντα πιστοί στις παραδόσεις του χριστεπώνυμου έθνους μας, πετάξαμε στη σούβλα δύο τρία γουρουνόπουλα, έτσι να μην σας λειφτούνε, αφού το θέλει το έθιμο τέτοια μέρα να ξεκοιλιαζεστε σα Γαλάτες γύρω από τη φωτιά μετά από νικηφόρα μάχη με τους Ρωμαίους. Με τη διαφορά βέβαια, ότι εσείς είστε Ρωμιοί και το μόνο που κάνετε ρωμαλέα είναι να τρώτε, να καπνίζετε και να γκρινιάζετε ότι σας κλέβουν οι ξένοι τις δουλειές.
 

Μέχρι και τους ταράνδους του Άη Βασίλη θα πετούσα στη σούβλα για πάρτη σας αχόρταγα λιμάρια, μπας και πάρει κι αυτός τα χαμπάρια του και πάψει να μπουκάρει στα σπίτια μας για να μας πάρει μάτι. Το δικό μου σίγουρα θα το προσπέρασει γιατί ήμουν πολύ άτακτο αγόρι φέτος. Δεν άφησα μπάρα που να μην ξεφτιλιστώ πάνω της κι ούτε μια σταγόνα αλκοόλ να πέσει στο πάτωμα. Αλλά και να ερχόταν θα έπαιρνε απ’ τους τρεις μάγους τον μακρύτερο γιατί δεν είμαι κορόιδο να κάτσω σπίτι γιορτάρες μέρες, ήρθα στη Β. να δουλέψω γιατί είχα μεγάλη αγωνία μην πάει και μείνετε νηστικοί. Τώρα θα μου πείτε ο Άγιος έρχεται πρωτοχρονιά αλλά ως συνήθως λέτε ανοησίες και γίνεστε ρεζίλι. Εγώ, που σε αντίθεση με εσάς, έχω ζήσει στα εξωτερικά ξέρω ότι σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη ο Άγιος έρχεται ενώ ξημερώνουν Χριστούγεννα και μόνο για την Ελλάδα μας κάνει μια εξαίρεση και δουλεύει και Πρωτοχρονιά. Πράγμα το οποίο δεν θα κάνω εγώ, γι'αυτό και σας τα γράφω όλα μαζεμένα σήμερα. Η Πρωτοχρονιά φιλοδοξω να με βρει λιποθυμο στο πάτωμα κάποιου φιλικού σπιτιού, σαν αρσενική Uma Thurman, με μια ωραία ύπαρξη να μου καρφώνει ενέσεις αδρεναλίνης στην καρδιά ενώ το αίμα θα ρέει ποτάμι από το δεξί μου ρουθούνι. Αίμα σαν αυτό που έτρεξε σαν σήμερα από τον μοναδικό παρθενικό υμένα στην ιστορία του ανθρώπινου είδους που έσπασε από μέσα προς τα έξω και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε Χριστούγεννα και εμένα πρέπει να μου βγει ο καλός εαυτός μου με το τσιγκέλι. Γι'αυτό θα σας παρακαλούσα να μη μου σπάτε τις μπάλες.

Αυτές που κρέμονται από τα κλαδιά του δέντρου μας εδώ στο μαγαζί λέω. Πολύ μου αρέσουν. Κολλάω τη μούρη μου πάνω τους και χαζεύω την αντανάκλαση μου και λέω, φτου σου παλικάρι μου! Και κούκλος είσαι. Αν δεν είχες το βράχο του Γιβραλτάρ για μύτη θα ήταν καλύτερα αλλά τι να κάνεις. Και καλλιτεχναρα είσαι. Αν έβγαζες κανένα φραγκακι παραπάνω θα ήταν καλύτερα αλλά τι να κάνεις.. Και DJ σε σουβλατζίδικο κατάφερες να γίνεις στα τριαντατέσσερα σου. Τίποτα δε σου λείπει. Φτου σου και πάλι φτου σου! Τότε ο Μηνάς, ο σερβιτόρος, με μαλώνει που φτύνω το δέντρο γιατί εδώ μέσα τρώει κόσμος και άσε λέει, που πέφτουν τα σάλια σου στα δώρα. Ο Μηνάς είναι Αιγύπτιος, στη χώρα του μόνο φοίνικες έχει. Τι ξέρει αυτός από χριστουγεννιάτικα δέντρα; Γι'αυτό τον φέραμε εδώ να διδαχθεί από τον πολιτισμό μας. Του τα λέω αυτά και αντί να μου απαντήσει πως όταν στην Αίγυπτο χτίζανε τις πυραμίδες στην Ελλάδα ήμασταν πάνω στα δέντρα και τρώγαμε βελανιδιά, κουνάει απλά το κεφάλι του. Τίποτα δεν έμαθε τόσα χρόνια στην Ελλάδα κι αυτός; Και τέλος πάντων μαλακίες λέει γιατί εγώ κοίταξα κάτω από το δέντρο και με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψα πως δεν μου έχετε αφήσει ούτε ένα δώρο.

Πέφτω από τα σύννεφα. Εγώ νόμιζα ότι με συμπαθείτε, ότι με λατρεύετε σα Θεό, όπως μου αξίζει. Αλλά κατά πως φαίνεται είστε αχάριστοι και σκατοψυχοι. Δεν με νοιάζει καθόλου, ούτε εγώ σας πήρα τίποτα. Και μόνο που σας κάνω τη χάρη να ανεβαίνω στα ντεξ να παίξω μουσική είναι θείο δώρο. Δεν σας έχω ανάγκη και δεν θέλω να σας δω, ειδικά σήμερα ! Απλά να μωρε... Πάλι μόνος θα κάνω Χριστούγεννα ρε γαμωτο; Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας και ελάτε να μου ευχηθειτε και να μου ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά σας. Γιορτές είναι, θα τη δεχτώ. Και αν μπορείτε, περνάτε που περνάτε από εδώ, κάντε κάτι και για τον καιρό μιας και δε χιόνισε φέτος και εγω δεν πρόλαβα να γίνω γιατί έπρεπε να έρθω στα ντεξ άρον άρον! Κρίμα να μην κάνουμε λευκά Χριστούγεννα. Εγώ σπρώχνω το βράχο του Σίσυφου τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο , να μην σπάσουμε και ένα βραχάκι παρέα απόψε ρε φιλαράκια; Χρονιαρες μέρες είναι, τα έχουμε πιει για πολύ μικρότερες αφορμές. Τις αιτίες δεν τις αγγίζω καν. Αυτά θα τα συζητήσω με τον κύριο Λεωνιδα, τον τρελογιατρο μου, την άλλη Δευτέρα στην τελευταία συνεδρία μας για φέτος. 

Μέχρι τότε ελάτε να κερασετε κανένα σκονάκι και να κάνουμε σκοινακι με τη θηλιά που ξεκρέμασα σήμερα το πρωί από το ταβάνι για να κρεμάσω το γκι και να φιλήσω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Σας περιμένω με ζεστό γύρο και κρύα καρδιά. Καλές γιορτές σε όλους!

Σχόλια