Όλα τα υψηλά ιδανικά της πατρίδος μας.


Καλημέρα φιλαράκια από το καυτά ντεξ της Β. μας. Σήμερα έχω εκτάκτως δίπλα μου την μητέρα των μαχών, Κωνσταντίνα Α.

Μπαίνει καθώς φαίνεται το Τριώδιο διότι και μου έγιναν τα τρία δύο σήμερα για να φτάσω στο μαγαζί. Έπρεπε, διασχίζοντας το κεντρο, να περάσω μέσα από το θλιβερό καρναβάλι που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην πόλη μας. Στραβωμενοι από μια ρήση του Στράβωνα οι κατά φαντασίαν κληρονόμοι του Ελληνικού πολιτισμού που έχτισε τον Παρθενώνα, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής κουλτούρας που εκθείασε τον ήλιο, τη θάλασσα, τον έρωτα, τα αυθαίρετα και το σουβλάκι παλεύουν μια χαμένη υπόθεση εμποδίζοντας τους διανομείς μας να εξυπηρετήσουν τους πελάτες πλησίον του Συντάγματος. Ντροπή και όνειδος! Αυτή την Ελλάδα θέλουμε; Ο Μεγαλέξανδρος έφτασε μέχρι τα βάθη της Ασίας, ο ντελιβεράς μας, ο Γκένι γιατί να μην μπορεί να περάσει τη Σταδίου; Πολιτισμό διδάσκει κι αυτός. Ο ένας με το σπαθί στο χέρι, ο άλλος με τι κουτί στο παπάκι. Γύρο απ' όλα με μπόλικο τζατζίκι διανέμουμε κύριοι. Όλα τα υψηλά ιδανικά της πατρίδος μας τυλιγμένα σε λαχταριστή καλοψημένη πίτα.

Να προτείνω κάτι να βολευτουμε όλοι; Τι θα λέγατε συνέλληνες αντί να πήζετε το κέντρο χωρίς λογο να ξαναμπείτε στα λεωφορεία και να πάτε στη συμπρωτεύουσα, να βάλετε όλοι μαζί ένα χέρι να τελειώσει το Μετρό μια ώρα αρχίτερα. Αφήστε τις σημαίες και πιάστε κανένα φτυάρι, δε θα σας πέσει ο κώλος. Στο κάτω κάτω τζάμπα κλαίτε και οδύρεσθε. Οποίος βλέπει Γιουροβίζιον, από το ενενήντα ένα και μετά, ξέρει πως όλοι Μακεδονία τη λένε τη γείτονα χώρα, όλοι εκτός από εσάς. Καλό το '90s ριβάηβαλ λοιπόν αλλά κάντε αλλού το retrowave παρτάκι σας. Μα κάθεστε τώρα και μου χαλιέστε για το ποιος είναι πραγματικό παιδί του Μεγαλέξανδρου; Δηλαδή ρε μαλακες επειδή εσείς δεν έχετε πετύχει τίποτα τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια και δε σας έχει μείνει καμία περηφανεια πέρα από την εθνική πρέπει να μας χαλάσετε την Κυριακή που δουλεύουμε Β. και γουστάρουμε; Δηλαδή, για να καταλάβω, στα τελευταία δέκα, και βάλε, χρόνια κρίσης που βιώνουμε το πιο σημαντικό πράγμα που χάσατε είναι το όνομα της Μακεδονίας; Ρε αν θέλετε να τους δείξετε ποιοι είναι πραγματικοι Έλληνες και Μακεδόνες ελάτε να φάτε κεμπαπάκια Δράμας στη Β. , να πατήσετε και δύο τρία μπυράκια και να ρευτειτε στο ρυθμο του Μακεδονία Ξακουστή να σκιαχτούνε οι οχτροί μας που τόσο μας ζηλεύουν.

Εγώ θα είμαι πίσω από τα ντεξ και θα δίνω γόρδιο λύση στη ζωή μου γιατί τόση ευτυχία δεν θα την αντέξω σήμερα. Ελάτε με τις σημαίες σας και θα φάτε καλά. Σας περιμένουμε.



Σχόλια