Ώρα μηδέν.


Αγαπημένα φιλαράκια καλησπέρα από τα ντεξ της Β. Απόψε, όπως κάθε Τρίτη βράδυ, έχω στην παρέα μου το άμισθο τρολ Νίκο Σ.

Πολλοί και πολλές με περιμένατε στη γωνία να σας γράψω την Κυριακή των εθνικών εκλογών που βρισκόμουν στα ντεξ, όπως θα διαπίστωσαν όσοι πιστοί προσήλθαν, αλλά έχω τονίσει πολλάκις πως δεν είμαι κανένα κορόιδο. Δεν ήθελα να πέσω στην παγίδα να κάνω λανθασμένες προβλέψεις δημοσίως όπως κάποτε κάποιοι εβγαζαν μηδέν το Λεβέντη στα γκάλοπ και αυτός τους φώναζε, μηδέν οι ώρες σας! Ώρα μηδέν λοιπόν με τον ουρανό πιο γαλανό για όλους τους Έλληνες, κάτι που δεν αφορά τους ψηστες μας γιατί γεννήθηκαν σε άθεες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και τώρα δουλεύουν ολημερίς μέχρι αργά το βράδυ και βλέπουν τον ουρανό μια στις πέντε. Τους τιμωρεί ο καλός Θεός, ενώπιον του οποίου ορκίστηκε ο πρωθυπουργός σας χθες, γιατί ο Μαρξ ήταν Εβραίος και οι Εβραίοι σταύρωσαν το Χριστό. Ευτυχώς εμείς δεν θα γίνουμε Σοβιετία και όποιος Έλληνας βρεθεί να κόβει γύρο καλοκαιριατικα σήμαινει ότι δε διάβαζε στην τρίτη Λυκείου αλλά έκανε καταλήψεις και τραγουδούσε «Κάτσε καλά Γεράσιμε!» και καλά να πάθει γιατί η λαϊκή ετυμηγορία έβγαλε αριστεία.

Εμείς από χθές ερχόμαστε στη Β. με μακρυμάνικα, παρά την εξουθενωτική ζέστη, γιατί θέλουμε να έχουμε τη χαρά να σηκώνουμε τα μανίκια. Να φαίνεται ότι δουλεύουμε. Δεν θα ζούμε με τα επιδόματα όπως κάναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ερχόμαστε στο μαγαζί από χόμπι και δεν πλενομασταν κι όλας. Τώρα, επιτέλους, θα δουλέψουμε και θα αριστεύσουμε. Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, εσείς νομίζετε ότι κάνω πλάκα, αλλά εγώ γουστάρω που βγήκε η Δεξιά γιατί σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ανοίκω στη μεσαία τάξη, είμαι εντερπρενέρ. Μάλιστα! Έχω ένα διαδικτυακό μαγαζί που πουλάω τα κόμιξ μου -Ρε τον πούστη τον Έλληνα ε; Πουθενά δεν τον πιανεις!- και βγάζω ίσα με δέκα ευρώ το μήνα. Βέβαια δεν αποδίδει όσο θέλω αλλά ίσως φταίει ότι το άνοιξα επί Αριστερής διακυβέρνησης, τότε που με το που έμαθα ότι κερδίσαμε τον εμφύλιο μετά από εβδομήντα περίπου χρόνια τα μάζεψα άρον άρον από τα εξωτερικά και γύρισα στην Ελλάδα να χορέψω τσάμικα στο Σύνταγμα και να παντρευτώ τον άντρα της καρδιάς μου.
 
Χαίρομαι επίσης που θα καθαρίσουν επιτέλους τα Εξάρχεια μας, αυτά τα λίγα ταραχώδη στρέμματα τσιμέντου γύρω από την πλατεία που απασχολούν και την τελευταία γιαγιά στο Καστελόριζο γιατί από εδώ γράφει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης πως θα περάσει ο Αντίχριστος να πιεί μπύρες και να γίνει ένα ταληρο φούντα πριν ξεκινήσει τον Αρμαγεδώνα παρέα με τους Αναρχικούς συντρόφους του. Αν όλα πάνε καλά θα μας φέρουν και μετρό και θάλασσα ακόμα ακόμα για να φτάνει η πρέζα φρέσκια από τα καράβια των χορηγών του βαθέως κράτους ενώ εγώ θα τραγουδάω από ντεξ τα Παιδιά του Πειραιά ντυμένος ναυτάκι.
 
Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα, φωνάζω και σε όλους τους τουρίστες με το που πατάνε το πόδι τους στο μαγαζί γιατί πολύ τους γουστάρω αλλά τώρα θα τους χάσουμε. Παλιά ερχόντουσαν εδώ, έμεναν στα πολλά και φιλόξενα Air BnB της γειτονιάς μας, φωτογραφιζόντουσαν στη γωνία της Τζαβέλα και Μεσολογγίου και αν ήταν τυχεροί, Παρασκευή βράδυ πετύχαιναν κανένα χαλαρό μπαχαλακι. Τώρα που θα γίνουμε Κολωνάκι νούμερο δύο τι θα έρχονται να δουν; Την πόρτα του Πολυτεχνείου που οι Μασόνοι λένε ότι την έριξε το τανκ; Αφού κι αυτοί, οι ξένοι, το ξέρουν ότι η γενιά του Πολυτεχνείου μας κατέστρεψε και γι'αυτό την τιμωρήσαμε στις ετπά Ιούλιου. Ο λαός δεν ξεχνα κουφάλες.

Να προσέχουν μόνο οι πιο μελαμψοί επισκέπτες της ομορφότερης χώρας του κόσμου να μην τους μπερδέψουν οι μπάτσοι με βρωμιάρηδες μετανάστες και τους στείλουν διακοπές στην Αμυγδαλέζα ή τους πάνε στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας να τους τσακίσουν στο ξύλο, μέχρι θανάτου, κυριολεκτικά. Όπως έγινε τότε που η Αριστερά είχε ακόμα το ηθικό πλεονέκτημα. Το ίδιο ισχύει και για τους κουνιστούς. Τους καθαρίζουμε κι αυτούς στην Ομόνοια αν θυμάστε. Και οι κουτόφραγκοι έχουν πολλούς από δαύτους. Δεν είναι Έλληνες, άντρες αρχιδάτοι σαν τον Πάτροκλο και τον Αχιλλέα ή το Μεγαλέξανδρο και το γκόμενο του που δεν θυμάμαι πως τον λέγανε, γιατί ούτε εγώ διάβαζα στο Λύκειο και έτρεχα στις καταλήψεις και καλά να πάθω τώρα. Αυτά γιατί κι εγώ δεν ξεχνώ να σιχαίνομαι αυτό το θλιβερό όχλο καιροσκόπων και κατσαπλιάδων που επιμένετε να αποκαλείτε κοινωνία.
 
Εσείς μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το καινούριο μας πίτα φαλαφελ, τώρα με σως γιαουρτιού. Δώρο μια πορτοκαλάδα. Μπλε. Σας περιμένουμε.



Σχόλια