Για τη διάπλαση των παίδων.


Καλησπέρα αγαπημένα φιλαράκια από τα ντεξ της Β. Σήμερα Δευτέρα εκτάκτως στα ντεξ μαζί σας θα είναι ο γράφων παρέα με τον υιό της γρίπης Νίκο Σ. εν αναμονή της Δευτέρας Παρουσίας, Αμήν.

Χθες ήταν η γιορτή της μητέρας και δεν ξεχάσατε να ποστάρετε
meme με τον Παπακαλιάτη ενώ η μαμά σας ξεροστάλιαζε πάνω από το τηλέφωνο που δεν χτυπούσε, τα like στον κλειστό κύκλο του ομαδικού σας αυνανισμού χτυπούσαν κόκκινο κι εγώ χτυπούσα χαλαρά καφεδάκι στο σέηκερ γιατί τα αστεία σας είναι πιο ξεπερασμένα και από φραπέ με σπαστό καλαμάκι σε ψηλό γυάλινο ποτήρι. Μπορεί η Ελληνίδα μάνα να γιορτάζει μια φορά το χρόνο στο δικό σας ημερολόγιο, στη Β. όμως γιορτάζει κάθε μέρα καθώς ανοίκει στο χειρότερο τύπο πελάτη που δίνει τηλεφωνική παραγγελία. Αυτόν που θέλει να τον προσέξουμε. «Θέλω μια μερίδα κεφτεδάκια αλλά, σας παρακαλώ να τα προσέξετε γιατί... είναι για παιδί.» Γελάω. Δικό σας είναι το παιδί. Θα μπορούσε ένας από τους δύο γονείς να του μαγειρέψει με την απαιτούμενη προσοχή. Ή ακόμα καλύτερα να μην το κάνατε. Εμείς που φοράμε προφυλακτικά μαλακές είμαστε; Αν είστε από αυτούς που δεν τους αρέσει να τρώνε την τσίχλα με το περιτύλιγμα, τι να πω; Υπάρχει και το παλιό καλό τράβηγμα. Αδιαμφισβήτητα θα λερώσετε τα σεντόνια σας αλλά το να βάλετε ένα πλυντήριο τα κλινοσκεπάσματα είναι σίγουρα λιγότερος κόπος από το να αλλάζετε τις πάνες του κανακάρη σας μέχρι να τον στείλετε φαντάρο. Πρέπει ντε και καλά να διαιωνίσετε το ηλίθιο είδος σας; Ο μεγάλος -εγώ- αφήνει με χαρά το γενετικό του υλικό να τρέξει ανέμελο στο αποχετευτικό σύστημα. Έχω οικολογική συνείδηση εγώ, σκέφτομαι τον υπερπληθυσμό του πλανήτη που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Για το μέλλον των παιδιών σας το κάνω κι ένα ευχαριστώ δεν ακούω. 

Αντ' αυτού ακούω τις παράλογες απαιτήσεις σας για πιάτα που έβγαλαν από την πλούσια φαντασία τους τα μυξιάρικα σας καθηλωμένα στο θρόνο τους μπροστά στην τηλεόραση ενώ τα προσκυνάτε ταΐζοντας τα τηγανιτές πατάτες και ανθυγιεινή αγάπη. Τα λατρεύετε σαν θεούς γιατί τα πλάσατε κατ' εικόνα και καθ' ομοίοσην σας και κρατάτε ενέχειρο τα φτερά τους μην πάει και πετάξουν πολύ μακριά από τη φωλιά, πολύ κοντά στον ήλιο και γκρεμιστούν σαν τον Ίκαρο. Και όταν στα δεκαεφτά τους θα σηκώσουν μοϊκάνα και θα πάνε διακοπές στην Ικαρία για να πραγματώσουν το φαντασιακό τους θα αναρωτιέστε τι λάθος κάνατε. Εμείς που δε βρίσκουμε μια θέση στον ήλιο γιατί τα παιδάκια σας τρώνε τα κεφτεδάκια τους προσεγμένα και απλώνουν αναιδώς το χέρι και στο δικό μας πιάτο καθώς δεν τα έχετε μάθει να λένε ένα ευχαριστώ για ό,τι τους προσφέρεται τι φταίμε; Κι εμάς μάνα μας γέννησε ρε! Σας το ορκίζομαι την επόμενη φορά που θα μου έρθει στα ντεξ κανένα ξεσχολισμένο πιτσιρίκι να απαιτήσει το φαγητό του με τουπέ, χωρίς να πει ένα ευχαριστώ στους ήρωες που του τυλίγουν τα σουβλάκια, θα αρπάξω τους γονείς του από το αυτί και θα τους κάνω τον κώλο μαύρο με τις έντεκα χιλιάδες βέργες του Γκιγιώμ Απολιναίρ. 

Αγαπητοί γονείς αν δεν τα καταφέρνετε με την παιδαγωγική αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε μένα, όπως είπε και ο αγαπημένος μου φανταστικός χαρακτήρας. Θα τα ταΐσω φακές, θα τους διαβάσω βιβλία, θα τα αφήσω να παίξουν στο χώμα και θα τους δώσω μαρκαδόρους να λερωθούν με χρώματα μπας και δούμε άσπρη μέρα. Την ώρα που εσείς βλέπατε Ελένες και Τατιάνες στο χαζοκούτι εγώ περνούσα δυο εξάμηνα παιδαγωγικών μαθημάτων με άριστα στο Πανεπιστήμιο και δίδασκα στα δημοτικά της επαρχίας. Ποιός πιστεύετε ότι είναι καταλληλότερος για τη δουλειά, ο μεγάλος ή εσείς; 

Αν θέλετε να μάθετε κι άλλα για τη διάπλαση των παίδων θα με βρείτε στα ντεξ, απέναντι από τους γύρους (χοιρινό και κοτόπουλο). Σας περιμένουμε!
 
 Υ.Γ. Μαμά αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές να ξέρεις ότι είμαι καλά, σκεπάζομαι τα βράδια, έχω πάψει να χάνω κιλα, είμαι χαρούμενος και η ψυχοθεραπεία μου προχωράει ομαλά. Δε θα σε πάρω τηλέφωνο σήμερα γιατί σχολαω πολύ αργά.



Σχόλια